Lokalhistorien fra Sel kommune finner du på selhistorie.no

"Fra fortid til framtid"

selhistorie.no/forsiden

Ajo Café oppkalt etter kjøpmann Arne Jordet (7)

Vertshusholder Jon Selfors fra Kvam startet Ajo Café. Det skjedde i 1975, i forbindelse med at Arne Jordet dette året etablerte sitt Ajo Varesenter i Madsliens nye forretningsgård i Storgata 17.

Arne Jordet dreiv i mange år kafé i tilknytting til sitt varesenter i Madslienbygget. Da han sluttet i 1992, ble Ajo Café drevet videre av andre leietagere inntil den etter noen år ble nedlagt. I de tidligere kafélokalene er det i dag (2010) restaurantvirksomhet..
Bildet er utlånt av Otta2000.com

Av Per Erling Bakke, Otta

Artikkel 7 av 26:
Denne artikkelen er en del av en artikkelserie om kafeer og losjihus på og rundt Otta på 1900-tallet.

Se alle artiklene så langt her

Kafeen lå i andre etasje over varesenteret med plass til ca. 60 gjester.

Etter få år tok Arne over kafeen og dreiv den i tillegg til sitt varesenter. Med trapp fra butikken og etter hvert heis, lå kafeen midt i smørøyet og med fin utsikt til gatelivet nedunder.

I kafeen hadde han to ansatte på heltid. I tillegg tok han også sin tørn når det krevdes. Ekstrahjelp ble hyret inn ved spesielle anledninger.

Da han solgte varesentret i 1992 sluttet han også som kafévert. Kafédriften fortsatte imidlertid, og Svanhild Tho fra Otta og Aud

Arne Jordet bak kassa den gangen han var knyttet til Spar-kjeden. Les mer om Arne Jordet på Otta2000.com , som også har lånt oss dette bildet..

Nystuen fra Sel dreiv sin egen kafé der i mange år. I dag (2010) er de tidligere kafélokalene utvidet og leid ut til restaurant.

Denne artikkelen er første gang publisert på selhistorie.no 28.01.2010

Denne artikkelen er en del av en artikkelserie om de mange kafeene og losjihusene som har vært på Otta gjennom 1900-tallet. Beretningen omfatter 28 virksomheter på Otta og tre i nærliggende områder. Bare tre av dem eksisterer fortsatt i 2010. Serien starter med virksomhetene ”Ogga lina” og ender ved Lågens bredd, før vi presenterer dem som lå utenfor Otta sentrum.

______________________________________________________________________

selhistorie.no er et nettsted i regi av Kjell Arne Bakke, opprinnelig fra Otta, nå bosatt i Oslo. Artiklene på denne nettsiden tar utgangspunkt i allerede papirpubliserte artikler av hans far, Per Erling Bakke, og stoff fra Ulvoldenslekta fra Selsverket i Sel kommune.

...

selhistorie.no har et samarbeid med næravisa Norddalen på Otta om gjensidig utveksling av lokalhistorisk stoff.

Nettsiden tar i mot også andre lokalhistoriske bidrag.

Les mer om de lokalhistoriske artiklene her.

Denne siden ble sist oppdatert 26. februar 2010.

Tilbakemeldinger og artikler til vurdering sendes redaksjonen@selhistorie.no

Ansvarlig redaktør: Kjell Arne Bakke, Solligrenda 52, 0491 Oslo