Lokalhistorisk skribent har rundet 90 år

Etter at Per Erling Bakke ble pensjonist i 1994 har han viet sin tid til lokalhistorisk arbeid. Han startet med å dokumentere Postens historie i Sel. Senere er det blitt en rekke artikler i Sel Historielags bøker og ikke minst her på Selhistorie.no. Han er æresmedlem i Sel Historielag og er hedret med Sel kommunes kulturpris for 2010.


Per Erling Bakke (født 3. desember 1929) 

På 90-årsdagen kan Per Erling Bakke se tilbake på en betydelig artikkelproduksjon siden han pensjonerte seg som 64-åring. Med smått og stort finner vi over 300 artikler som er signert den tidligere postkassereren her på Selhistorie.

Sammen med sønnen Kjell Arne Bakke har han bygget opp nettstedet Selhistorie.no og formidlet lokalhistorien gjennom blant annet Facebook-gruppa Lokalhistorie fra Sel kommune.

Han har også bidratt med mye lokalhistorisk stoff til avisa Norddalen.

Lokalhistorikeren har vært aktiv i Sel Historielag, der han er æresmedlem. Han har blant annet deltatt i to av bokkomiteene, og har også selv bidratt med en rekke artikler i bøkene. Lokalhistorikeren har også spilt en sentral rolle i arbeidet med kulturhistoriske skilt i Otta sentrum og som lokalhistorisk kilde.

For sitt lokalhistoriske arbeid ble han i 2011 sammen med sin bror Odd Bakke hedret med Sel kommunes kulturpris for 2010. Som 90-åring skriver Per fortsatt artikler.


Per Erling Bakkes artikler geografisk inndelt:
Bredebygden Heidal Horgen Hele kommunen Otta Ottdalen Mysuseter Nord-Sel Raphamn Rondane Selsverket Sjoa 


Bredebygden

 

Mysuseter


Rondane


Raphamn


Hele kommunen

 


Horgen

 

Nord-Sel


Selsverket

 

Ottdalen

 

Otta

Klikk og hopp ned til:

 

Bensinstasjoner

Butikker

 

Hjellum

 

Hoteller

 

Hus

 

Jernbanen


Kafeer


Krigen

 

Ottas gater og veger

Nea lina


Oggo lina

 

Synna brue

 

Hjellum


Kringbakkom/Blekalia/ Plassjordet

 

Personer og grupper

 

Sentrum

 

Synna brue

 

Øya og østsida av Lågen

 

Sjoa


Heidal